Ingrediënten:
- 750 gram witlof
- 1 ui, 1 prei, 1 knoflookteentje, 1 worteltje, 1 liter kippen bouillon,
- 50 gram boter, 1 eigeel, zout en peper, 100 cc kookroom
Bereiding:
1. Snij de witlof, de ui, de prei, het worteltje, het knoflookteentje klein
2. Smelt de boter in een grote bakpan, voeg de groenten erin
3. Smoor dit 10 minuten, en roer het steeds om
4. Voeg wat peper en zout toe, 1 liter kippen bouillon er bij doen, en dit nog 15 minuten zachtjes koken.
5. Met de mixer mixen tot alles fijn is.
6. Eigeel en kookroom toevoegen, Witlof puntjes snipperen en als garnering in de soep doen.
7. Zo gewenst stukjes bieslook, hamreepjes, of zalm toevoegen.
Ingredients:
- 750 gram chicory
- 1 onion,
- 1 leek (long onion),
- 1 garlic part, 1 small carrot, 1 liter chickens soup, 50 gram butter
- 1 yellow part of the egg, salt and pepper and 100 cc cooking cream
Preparation:
1. Cut the chicory, the onion, the leek, the carrot and the 1 part off the garlic small
2. Smelt the butter in a large frying pan, put the vegetables in the pan, and suffocate this about 10 minutes,
3. Mix it always, put a little salts and pepper,
4. Put 1 liter chickens soup in the pan with the vegetables,
5. Let’s cook softly this 15 minutes.
6. With the mixer mix everything until it is fine.
7. The yellow part off the egg and the cooking cream mix this at least
8. Put some fine chicory as a garnering in the soup.
9. What you wished to add little leek, little part of ham , or salmon