Een heerlijk gerecht met Witlof en Zalm in 9 stappen:
Ingrediënten:
- Gerookte zalm (100 gram voor 10 personen)
- Witlof
- Witlof sake (borrel glaasje)
- Boter 15 gram
- Kookroom 200 cc
- 1 Eigeel
- Peper en zout
- Per persoon: 1 witlof van ongeveer 110 gram
- Ieder krijgt dan 2 stukjes
Bereiding:
1. Witlof halveren in de lengte,
2. 15 minuten koken in zout water
3. Goed uit laten lekken,
4. In een ovenschaal leggen met de halve kant naar boven
5. Gerookte zalm erop leggen
6. Boter en sake in een pannetje verhitten, iets peper en zout toevoegen.
7. Kookroom en eigeel erdoor roeren
8. Over de witlof met zalm gieten
9. Even in de oven laten kleuren: 10 minuten
Ingredients:
- Smoked salmon (100 gram for 10 persons)
- Chicory
- Chicory sake (50 cc), Butter 15 grams, Cookery cream 200 cc
- 1 yellow part of the egg
- Pepper and salts
By person: 1 chicory of approximately 100 gram
Everyone gets then 2 bits
Preparation:
1. Chicory halves in the length, 15 minutes cook in salt water
2. The chicory well leak out, in a furnace scale lay with the half side up
3. Put the smoked salmon on the chicory
4. Put butter and sake in a little pan to heat,
5. Something pepper and salt to add.
6. Cooking cream and the yellow part off the egg mix
7. Put it over the chicory with salmon
8. Just as in the furnace makes some colour: 10 minutes